Zoeken

Marokko presenteert actieplan voor industriële ontwikkeling in 2021

4 december 2020 - 12:20 - Economie

©

Het ministerie van Industrie heeft een actieplan opgesteld voor de bouw van verschillende industriële, commerciële, technologische en research & developement-infrastructuren in 2021. Het gaat met name om bouwprojecten bij de steden Tanger, Fez, Meknes en Ksar Bjir.

Bij de presentatie van het actieplan 2021 maakten functionarissen bekend dat er bij Ksar Bjir een economische activiteitszone moet worden aangelegd van 20,5 hectare. Ook is er een ander groot project gepland om de mogelijkheden van de stad Mohammed VI Tanger Tech verder uit te bouwen.

In de regio Casablanca-Settat moet een industriële versnellingszone komen met een oppervlakte van 300 hectare. De aanleg van een soortgelijke industriële zone staat gepland voor de regio Fez-Meknes, die met een oppervlakte van 500 hectare zelfs nog groter zal zijn, meldt Aujourd’hui Le Maroc.

De Marokkaanse regering wil in 2028, voor 1000 hectare aan nieuwe industriële versnellingszones hebben aangelegd die bestemd zijn voor directe buitenlandse investeringen (DBI) en de export. In de categorie algemene industriegebieden zijn de autoriteiten van plan om 12 nieuwe industriezones aan te leggen en moeten er 11 reeds bestaande zones worden uitgebreid. Ook zullen er volgens het actieplan 68 bestaande industriegebieden worden herontwikkeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team