Zoeken

Goed nieuws voor goederensmokkelaars Sebta

29 juni 2020 - 15:40 - Economie

©

Rabat zoekt naar oplossingen voor mensen die goederen smokkelden tussen Sebta en Marokko en vanwege de sluiting van de grensovergang zonder werk of inkomen zitten.

Een van deze oplossingen is de oprichting van een economische zone in Fnideq om werkgelegenheid te creëren. In het staatsblad werd het decreet gepubliceerd dat het Agentschap Tanger Med toestemming geeft om een filiaal op te richten voor het beheer van de nieuwe zone.

Het nieuw bedrijf krijgt de naam "Economische activiteitenzone Fnideq" met een kapitaal van 1 miljoen dirham, en zal belast zijn met de aanleg van commerciële en vrije zones, de ontwikkeling en commercialisering van het project en het beheer van de gemeenschappelijke ruimtes.

De studies en de aanlegwerken zullen een investering van 200 miljoen dirham vergen. Dit bedrag zal over een periode van drie jaar (2020-2022) worden vrijgemaakt. Het ministerie van Binnenlandse zaken zal 70 miljoen dirham in het project steken, het ministerie van Industrie en Handel 40 miljoen, de Regionale raad Tanger-Tetouan-Al Hoceima 80 miljoen en het Ontwikkelingsagentschap voor het Noorden 10 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team