Zoeken

Tanger loopt over van afval

9 mei 2021 - 17:00 - Marokko

©

De inwoners van Tanger dachten waarschijnlijk dat de donkere bladzijde van het gedelegeerd beheer van de openbare afvalverwerking definitief was omgeslagen, maar ze worden opnieuw in de hel van het vuilnis gestort. Tanger baadt opnieuw in een poel van stinkend huisvuil en afval die het milieu in verschillende districten vervuilt.

De huidige situatie is het gevolg van de tekortkomingen van ’Arma’ en ’Mecomar’, de twee bedrijven die belast zijn met de afvalverwerking in de stad. Volgens het dagblad Al Akhbar hadden zij niet verwacht de aanbesteding te winnen voor een budget van 300 miljoen dirham en zijn zij overweldigd door de taken die moeten worden uitgevoerd. In het dagblad staat dat de bedrijven in kwestie niet op deze missie waren voorbereid en niet over de middelen beschikken om het werk te volbrengen.

Overdonderd door de realiteit ter plaatse, namen Arma en Mecomar hun toevlucht tot onderaanneming en de dienstverlening van andere bedrijven voor het materieel en de vuilniswagens, aldus de publicatie. Zij hebben werknemers aangeworven uit verafgelegen steden, met name Khemisset, en met hen contracten voor bepaalde tijd gesloten met een verbod op vakbondsacties.

Met de rug tegen de muur hebben de twee Marokkaanse ondernemingen de plaats ingenomen van Solamta, die de afvalverwerking opgaf en daarvoor een boete betaalde van ongeveer drie miljoen dirham, opgelegd door het stadsbestuur van Tanger. Met een totale kostprijs van 300 miljoen dirham slorpt het gedelegeerd beheer van de sector netheid en huishoudelijk- en soortgelijk afval 60% van de begroting van het stadsbestuur van Tanger op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team