Zoeken

Fiorentina weigert verkoop Sofyan Amrabat aan Atletico Madrid

17 januari 2023 - 12:00 - Sport

©

Fiorentina heeft verschillende clubs laten lobbyen, waaronder ook Atletico Madrid, maar meldt nu dat ze sterspeler Sofyan Amrabat niet willen laten vertrekken.

De Marokkaanse international beleefde vorige maand een mooi WK in Qatar, waar hij een belangrijke rol speelde voor Marokko, dat als eerste Afrikaanse land de halve finales van een wereldkampioenschap voetbal bereikte. Amrabat werd daarna in verband gebracht met een winterse overstap naar Anfield, Paris Saint-Germain, Atletico Madrid en Tottenham Hotspur.

Lees ook: Sofyan Amrabat heeft zijn keuze gemaakt

Verschillende media, waaronder Bladi.net, melden dat de Marokkaanse international de voorkeur zou hebben voor een transfer naar Atletico Madrid. Naast alle criteria die van de club een perfecte keuze maken, wordt Atletico ook nog eens gerund door een trainer waarvoor de Marokkaanse speler enorm veel waardering heeft. De Italiaanse club heeft nu echter uitgesloten dat de 26-jarige middenvelder deze maand wordt verkocht. Volgens Corriere dello Sport heeft Rocco Commisso, de voorzitter van de Italiaanse club, bevestigd dat de speler niet te koop is. Er wordt zelfs verwacht dat er onderhandeld zal worden voor een verlenging tot 2027. Het contract van Amrabat loopt af in 2024 met een optiejaar.

Lees ook: Prins Moulay Hicham bezoekt Sofyan Amrabat

The Mirror meldt dat de entourage van Sofyan Amrabat hem liever in Spanje zou willen zien. De media beweert dat Atletico Madrid hem zelfs zo’n 30 miljoen euro en een vijfjarige overeenkomst heeft aangeboden. Het valt nog te bezien of dit bedrag voldoende is om Fiorentina te overtuigen de Atlas Leeuw te laten gaan.

Bladna.nl