Zoeken

Islamitische scholen steeds populairder in Nederland

30 mei 2015 - 23:00 - Wereld

©

Het islamitisch basisonderwijs is steeds succesvoller in Nederland. In de laatste vijf jaar is het aantal leerlingen met ruim 22% toegenomen.

Volgens het AD blijft het aantal kinderen die naar moslimscholen gaan groeien, dit terwijl het aantal basisschoolleerlingen in Nederland juist afneemt. Zo gingen ruim 11.000 kinderen vorig jaar naar één van de 49 islamitische basisscholen in Nederland. In 2010 waren dat er ongeveer 9000.

Volgens Abdelsadek Maas, directeur van een islamitische school in Den Haag, zoeken moslims elkaar steeds meer op door het huidige klimaat in Nederland. "Als je een hoofddoek draagt, word je met de nek aangekeken. Op een islamitische school kunnen de kinderen zichzelf zijn." Yusuf Altuntas van de ISBO stelt tevens dat ouders steeds meer willen dat hun kinderen hun religieuze identiteit in de basis meekrijgen.

Ook de kwaliteit van het onderwijs speelt een belangrijke rol. En "Islamitische scholen doen het over het algemeen beter dan openbare scholen met dezelfde lage sociaal-economische samenstelling", volgens onderwijssocioloog Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team