Zoeken

Brahim Diaz wil Arabisch leren

17 maart 2024 - 10:00 - Sport

©

De in Malaga geboren Brahim Diaz, recente aanwinst van het Marokkaanse voetbalelftal, spreekt geen Arabisch. De 24-jarige aanvaller, die zijn carrière begon in Engeland en later voor AC Milan en Real Madrid speelde, beseft echter het belang van de taal voor zijn integratie in de ploeg.

"Ik ga Arabisch leren," vertelde Diaz in het radioprogramma El Larguero. "Ik kende al een paar woorden, maar ik ben op heel jonge leeftijd naar Engeland vertrokken. Nu ga ik me er volledig voor inzetten." Hoewel veel spelers in de Marokkaanse selectie vloeiend Spaans spreken, kan het leren van Arabisch Diaz’ integratie vergemakkelijken.

Lees ook: Ramadan-bericht Brahim Diaz zorgt voor ophef op sociale media

Brahim Diaz kwam de afgelopen jaren uit voor de Spaanse jeugdselecties en speelde zelfs een vriendschappelijke interland voor het Spaanse A-elftal tegen Litouwen. De jonge speler liet enkele dagen geleden weten dat hij voor Marokko wilde uitkomen, waarop bondscoach Walid Regragui hem selecteerde voor de oefenwedstrijden tegen Angola en Mauritanië op 22 en 26 maart in het grote stadion van Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team