Zoeken

Brahim Díaz onder vuur in Spanje na bedanken Koning Mohammed VI

20 maart 2024 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse aanwinst Brahim Díaz, met luid gejuich ontvangen op de luchthaven van Salé, bedankte Koning Mohammed VI voor zijn "steun". Een geste die uiteenlopende reacties opriep.

"Ik ben erg blij en trots om voor Marokko te spelen," vertelde de 24-jarige Díaz bij aankomst. Hij prees in het bijzonder Koning Mohammed VI "voor de steun die hij mij, de Marokkaanse voetbalwereld en de bond heeft geboden," aldus de jonge voetballer volgens El Desmarque.

Lees ook: Marokkaans elftal: Brahim Diaz krijgt zijn geluksnummer

"Ik zie hier enorm veel passie voor voetbal en ik zal ze op het veld bedanken door Marokko naar de top te brengen. Ik ben trots om hier te zijn, je ziet aan mijn gezicht hoe gelukkig ik ben. Ik ga alles geven op het veld om het hele land trots te maken, om mijn familie trots te maken en om Marokko te laten groeien. Ik wil de bond, de voorzitter en vooral Zijne Majesteit de Koning bedanken voor dit warme welkom," aldus Díaz.

Zijn woorden zorgden in Spanje voor gemengde reacties. Terwijl Spaanse internetgebruikers het "erg vreemd vinden dat Brahim Díaz de Koning van Marokko zo vaak bedankte," uitten Marokkanen hun ongenoegen over het feit dat de in Malaga geboren speler zich in het Spaans uitdrukte en dat de transcriptie van zijn woorden in het Frans en niet in het Arabisch was.

Lees ook: Brahim Diaz verovert Marokko met traditionele dans (video)

De ster van Real Madrid debuteert op vrijdag 22 maart met de Atlas Leeuwen tegen Angola in een oefenwedstrijd. Hij speelt ook tegen Mauritanië op dinsdag 26 maart. Beide wedstrijden worden in het Grote Stadion van Agadir gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team