Zoeken

Feedback wedstrijd Marokko-Tanzania

11 oktober 2011 - 12:00 - Sport

©

Marrakesh heeft geen oog dicht gedaan op de vooravond van de wedstrijd tussen Marokko en Tanzania, noch op de dag van de overwinning en de nacht erna. Tienduizenden Marokkanen uit alle regio’s van het land en zelfs uit het buitenland, verzamelden in de Rode stad om de zeer gehoopte triomf van de Atlas Leeuwen tegen Tanzania (3-1) te vieren.

Eric Gerets was uiteraard enorm blij na de overwinning van zijn beschermelingen tegen Tanzania op zondag in Marrakesh. Hij verteld tijdens een persconferentie na de wedstrijd dat hij heel lang op dit moment had gewacht.

De coach sprak de pers aan over de gemiste kansen van de Atlas Leeuwen tijdens de wedstrijd, wat volgens hem ligt aan een gebrek aan concentratie van de spelers, maar ook aan de zeer alerte Tanzaniaanse keeper.

Eric Gerets, bang dat Tanzania zijn spelers zou verrassen en de leiding van de wedstrijd zou nemen, zegt gerustgesteld te zijn geweest na de tweede doel van het spel gescoord door Adel Taarabt. De coach zei daarbij dat hij de afwezigheid van Taarabt had betreurd tijdens de wedstrijd tegen Algerije op 4 juni dit jaar.

De Leeuw van Rekem nodigde uiteindelijk met humor de Marokkaanse moeders uit veel kinderen te maken om meer kansen te hebben een ​​keeper te vinden met hetzelfde potentieel als Nadir Lamyaghri.

De Marokkaanse international Houssine Kharja vertelde de verslaggevers dat de wedstrijd tegen Tanzania niet eenvoudig was omdat de tegenstander was gekomen met het idee een ticket voor de ACN-2012 te winnen.

"De goal van Adel Taarabt heeft ons bevrijd" vervolgde Kharja, kapitein van de Atlas Leeuwen, die de fans nog bedankte voor hun aanwezigheid en hun aanmoedigingen.

Mbarek Boussoufa, auteur van het derde doelpunt tegen Tanzania, gaf toe dat het doel Tanzania zijn team had gedestabiliseerd, vooral omdat deze maar een paar minuten voor het einde van het eerste helft werd gescoord.

De middenvelder van Anji Makhachkala zei ook nog dat het doel van Taarabt op het juiste moment voorkwam en de Atlas Leeuwen hielp de wedstrijd domineren.

Younes Belhanda, ook op de persconferentie, verklaarde dat de wedstrijd tegen Tanzania relatief moeilijk was, maar dat "het belangrijkste is dat we ons kwalificeren voor de ACN-2012. Dat is wat de fans wilden en waar we naar streefden. Nu moeten we aan de toekomst gaan denken.".

Marokko heeft voor het eerst deelgenomen aan de African Cup of Nations in Congo in 1972, maar heeft zijn eerste titel pas in 1976 in Ethiopië gewonnen. Één van de beste prestaties van de Atlas Leeuwen tijdens de ACN was in Tunesië in 2004, toen de selectie onder leiding van Baddou Zaki, de finale bereikte maar verloor tegen Tunesië (2 -1).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team