Zoeken

Eric Gerets: "Ons doel is Tanzania verslaan"

7 oktober 2011 - 19:43 - Sport

©

De coach van de Atlas Leeuwen, Eric Gerets, zei op een persconferentie in het stadion van Marrakesh dinsdag, dat het enige doel van het Marokkaanse team het winnen van de wedstrijd tegen Tanzania was. Door Tanzania te verslaan op zondag te Marrakesh zal Marokko zich kwalificeren voor de African Cup of Nations 2012.

De coach zei dat hij vertrouwen had in de capaciteiten van zijn team, maar herinnerde er toch aan dat "Tanzania een gevaarlijke tegenstander is dat niets te verliezen heeft".

Eric Gerets, die zijn spelers vroeg op hun hoede te blijven voor Tanzania, zei dat een nederlaag een ramp zou zijn, zowel voor hem als voor het team. Hij vertelde de pers ook dat de selectie "in vorm is" en dat haar kracht ligt in de "ambitie van de spelers en in hun discipline".

De Belg heeft heel kort de opgeroepen spelers opgenoemd en de "tweede kans" vermeld dat wordt gegeven aan Adel Taarabt, middenvelder van Queens Park Rangers (QPR) die de Leeuwen van de Atlas had verlaten op de vooravond van de wedstrijd tussen Marokko en Algerije op 4 juni.

Uiteindelijk bood Gerets zijn oprechte deelneming alsook die van zijn team, aan de familie van Zakaria Zerouali, overleden speler van Raja Casablanca.

De Atlas Leeuwen, leiders van groep D met 8 punten, zullen niet alleen Tanzania moeten verslaan, maar ook een maximum doelpunten scoren om een mogelijke overwinning van Centraal-Afrika in Algiers tegen te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team