Zoeken

Uitslag wedstrijd Marokko - Tanzania 3-1

9 oktober 2011 - 23:44 - Sport

©

Marokko heeft zondagavond Tanzania 3-1 verslagen in Marrakesh en zijn ticket gehaald voor de African Cup of Nations in 2012.

Marokko opende de score op een doelpunt van Marouane Chamakh in de 19e minuut, gevolgd door een egalisatie van Tanzania in de 39e minuut. Gerets’s team nam opnieuw de leiding tijdens de tweede helft van de match op een doelpunt van Adel Taarabt in de 68e minuut. Mbark Boussoufa sloot de wedstrijd prachtig af op een derde doelpunt in de 90e minuut.

Adel Taarabt, die meerdere malen probeerde te scoren sinds het begin van de wedstrijd, wierp zich in de armen van Eric Gerets na zijn doel, een manier om vrede te sluiten met zijn coach en het Marokkaanse publiek. De speler, dat op de lijst van vervangers stond op de website van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), werd nadien vervangen door Youssef El Arabi.

Op hetzelfde moment versloeg Algerije Centraal Afrika met 2-1 in Algiers, een bitter succes daar Marokko, dankzij zijn overwinning op Tanzania vanavond, het hoofd van Groep D behoudt met 11 punten en zijn ticket wint voor de ACN-2012.