Zoeken

FC Barcelona opent Barça Academy in Rabat

15 juli 2023 - 18:00 - Sport

©

FC Barcelona breidt zijn internationale opleidingsnetwerk uit door een nieuwe voetbalschool, de Barça Academy, te openen in Rabat.

Het is een primeur voor de Catalaanse club in Marokko, hoewel er eerder al een voetbalschool in Casablanca was. Dit project is bedoeld om ongeveer 400 kinderen van 7 tot 15 jaar op te leiden, die de spelprincipes en de waarden van FC Barcelona aangeleerd zullen krijgen.

Lees ook: Juventus Turijn opent eerste voetbalacademie in Marokko

Deze nieuwe academie is de 28ste van haar soort in de wereld en completeert de aanwezigheid van het Barça Academy-project in 40 landen op vijf continenten, inclusief de trainingskampussen en -kampen, volgens een verklaring van de club. Jonge Marokkaanse voetballers zullen onderwijs krijgen dat gebaseerd is op de methodologie van Barça, die een aanvallend en creatief spel aanmoedigt en tegelijkertijd de waarden van respect, nederigheid, inspanning, ambitie en teamwork benadrukt.

Lees ook: Mohammed VI voetbalacademie overrompeld door aanvragen na WK-succes Atlas Leeuwen

Het doel van de Barça Academies is om jongeren een volledige opleiding te geven en tegelijkertijd het merkimago van de club te promoten. Het model is met succes geëxporteerd in de hele wereld. Naast de school in Rabat, runt FC Barcelona ook andere scholen, waaronder de Barça Academy Pro in Miami en New York, de Barça Residency Academy Arizona, die ook een academische dimensie heeft, en 24 andere centra verspreid over de hele wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team