Zoeken

Mohammed VI voetbalacademie overrompeld door aanvragen na WK-succes Atlas Leeuwen

18 december 2022 - 13:00 - Sport

©

Voormalige leerlingen van de Mohammed VI voetbalacademie (MFA) hebben bijgedragen aan het succes van het Marokkaans elftal op het WK. Hun deelname heeft een positief effect op het opleidingscentrum, dat veel inschrijvingsaanvragen ontvangt.

"Na de succesvolle deelname van het Marokkaans elftal worden we overspoeld met aanvragen. De spelers en het personeel zijn erg trots dat voormalige afgestudeerden bijdragen aan de prestaties van het nationale team," vertelt Tarik El Khazri van de Mohammed VI Academie (AMF) aan Reuters. Hij coachte onder meer Youssef En-Nesyri, de enige doelpuntenmaker tegen Portugal (1-0), waardoor Marokko zich plaatste voor de halve finales van het WK in Qatar.

Lees ook: FIFA: "Youssef En-Nesyri heeft geschiedenis geschreven"

Elf van de 26 Atlas Leeuwen die met Marokko aan het WK deelnamen werden op de Marokkaanse voetbalacademie opgeleid. Onder hen Nayef Aguerd, Azzedine Ounahi en Youssef En-Nesyri.

De voetbalacademie werd ingehuldigd in 2009 op initiatief van Koning Mohammed VI, die het Marokkaanse voetbal een boost wilde geven. Een goed doordacht initiatief, want dit nationale opleidingscentrum is in de loop der jaren uitgegroeid tot een kwalitatieve kweekvijver voor het Marokkaanse voetbal, maar ook voor Europese clubs.

Lees ook: Academie Mohammed VI, kweekvijver van het Marokkaanse voetbal

"Vaardigheid heeft altijd bestaan in Marokko, maar adequate opleiding van talent op jongere leeftijd ontbrak," stelt El Khazri, eraan toevoegend dat de voetbalacademie spelers opleidt uit het hele koninkrijk en uit verschillende sociale lagen. "Talent is het belangrijkste criterium," aldus El Khazri.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team