Zoeken

Favoriete emoji’s van Marokkanen

28 juli 2022 - 17:00 - Cultuur

©

De Amerikaanse reus Meta heeft wat informatie onthuld over hoe Marokkanen emoji’s gebruiken op Facebook en Instagram. Verdriet, steun en liefde lijken de populairste emoji’s te zijn, ten koste van vreugde en gelach.

Het platform vermeldt onder meer dat de populairste emoji’s die door Marokkanen worden gebruikt:

Lees ook: Marokko gaat oorlog aan met Facebook en Google

 Een geel gezicht met tranen die uit zijn twee grote ogen rollen. Dit gezichtje wordt gebruikt om een hele reeks emoties uit te drukken, waaronder droefheid, woede, verlegenheid, bewondering en dankbaarheid.

 Twee handen vormen een hart. Deze schattige emoji wordt vaak gebruikt om liefde en steun uit te drukken.

 Een gele smiley die smelt in een plas. De ogen en de mond versmelten met het gezicht terwijl de glimlach misvormd blijft. Dit detail geeft de emoji een sarcastisch karakter.

 Een geel gezicht met handen over de ogen en opgetrokken wenkbrauwen. Een wijd open oog is zichtbaar door de vingers. Kan worden gebruikt om de dualiteit uit te drukken tussen het willen afwenden van je blik van iets omdat het eng, walgelijk of gênant is, en het niet in staat zijn om dat te doen.

 Een geel gezicht met een zwaaiende rechterhand: gebruikt als een teken van respect.

Lees ook: Marokko bij meest actieve Afrikaanse landen op Twitter

Overigens is de populairste sport-emoji op Instagram de voetbal-emoji, gevolgd door andere emoji zoals de basketbal-emoji, de bokshandschoen-emoji, de bodybuilding-emoji... Volgens dezelfde bron zijn emoji’s voor eten en drinken ook populair in berichten en opmerkingen op Facebook en Instagram in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team