Zoeken

Abdelhak Nouri "reageert" op eerbetoon Atlas Leeuwen

9 december 2022 - 21:00 - Sport

©

Mohammed Nouri, de vader van Abdelhak Nouri, is de Atlas Leeuwen heel erg dankbaar voor het mooie eerbetoon van dinsdagavond na de zege van Marokko op Spanje. Zijn hele familie was enorm geroerd door het gebaar.

Vader Nouri was enorm geraakt door het eerbetoon van de Marokkaanse selectie aan zijn zoon. "Dit eerbetoon van het Marokkaanse elftal, van de staf en de spelers bij elkaar, en het eerbetoon van Ajax op het Museumplein. Dat zullen wij nooit vergeten. Zij denken nog aan Appie, dat is echt geweldig", vertelt hij aan NOS. "Het eerbetoon was heel emotioneel voor ons en de hele familie. Respect voor de jongens en hoe zij dat gedaan hebben."

Lees ook: Atlas Leeuwen dragen historische zege op aan Abdelhak Nouri (video)

Mohammed Nouri ging na de zege van de Atlas Leeuwen op Spanje langs bij zijn zoon om verschillende video’s te laten zien. "Hij reageert met een glimlach, wenkbrauwen omhoog of een knipoog. Dat betekent dat hij blij is. Af en toe wordt hij emotioneel, maar gister was het een glimlach", aldus Vader Nouri op de website van Ajax.

Lees ook: Voetbalterrein in Amsterdam heet voortaan Abdelhak Nouriplein

De situatie van Abdelhak Nouri, die in juli 2017 een hartstilstand kreeg, is nog altijd een bron van droefheid voor de familie. "Hij is nu stabiel gelukkig. Wij geloven dat Allah hem zal genezen", vertelt zijn vader. "Wij zijn gelovig, we zijn moslims, wij geloven precies wat gebeurt. Dat geeft ons ook kracht". Zo wordt hij bijvoorbeeld rustig van het woord ’Alhamdoelillah’. "Dat woord geeft ons kracht. Wij accepteren alles wat gebeurt, dat is ons geloof".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team