Zoeken

Voetbalterrein in Amsterdam heet voortaan Abdelhak Nouriplein

13 juni 2022 - 21:10 - Sport

©

Afgelopen zondag werd het A. Nouriplein in de Amsterdamse wijk Geuzenveld ingehuldigd. Het voetbalpleintje draagt nu officieel de naam van de Ajacied, van wie de carrière in 2017 tot een abrupt einde kwam. "Dat Nouri, de mens en voetballer, nog altijd verbindt en verbroedert was zondag overduidelijk te zien in Amsterdam-West", schrijft Ajax op zijn website.

Het voetbalpleintje droeg sinds 2005 de naam van Nigel de Jong, een voormalige Ajax-middenvelder die opgroeide in die wijk. Na het ongeluk van Nouri, stelde De Jong voor om het sportveld als eerbetoon naar hem te vernoemen.

Lees ook: Eerbetoon van Ajax aan Abdelhak Nouri

In de volksmond werd het Nigel de Jongplein reeds in 2017 omgedoopt tot Abdelhak Nouriplein. Sindsdien werken vrienden van ’Appie’ Nouri aan de herinrichting van de plek. Ze willen dat het plein een grotere functie krijgt dan enkel een voetbalpleintje, namelijk een ontmoetingsplek voor de buurt. Nu is het eindelijk zover. Nouri’s rugnummer 34 prijkt op de middenstip van het voetbalpleintje en daarrond staan zowel bankjes als speel- en fitnesstoestellen, zodat jongeren en ouderen uit de buurt er samen kunnen komen, schrijft NOS.

Lees ook: Ajax treft schikking van 7,8 miljoen euro met familie Nouri

De gemeente Amsterdam organiseerde de opening samen met de familie Nouri en ook onder meer oud-voetballer Willem van Hanegem en burgemeester Femke Halsema waren aanwezig. "Abdelhak weet dat zijn oude voetbalveldje is opgeknapt en wordt geopend", zegt de trotse vader van Nouri in De Telegraaf. De krant publiceert beelden van de opening van het pleintje en spreekt met vrienden en kennissen die hem een eerbetoon komen brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team