Zoeken

Eerbetoon van Ajax aan Abdelhak Nouri

9 juni 2022 - 17:40 - Sport

©

Ajax heeft een blijvende plek opgericht om Abdelhak Nouri te eren in de Fanshop bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Dinsdagmiddag werd zijn kleedkamermeubel onthuld door algemeen directeur Edwin van der Sar, in het bijzijn van de vader van de jonge voetballer.

Abdelhak Nouri werd in juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. De middenvelder liep daarbij ernstige en blijvende hersenschade op. Ajax gaf later toe dat de medische zorg in de eerste fase op het veld niet adequaat was geweest en erkende daarmee ook aansprakelijkheid als werkgever voor de gevolgen daarvan.

Lees ook: Ajax treft schikking van 7,8 miljoen euro met familie Nouri

Ajax en de familie van Abdelhak Nouri hebben begin dit jaar een schikking getroffen van 7.850.000 euro. De voetbalclub blijft ook betalen voor de kosten die gemaakt moeten worden voor de verpleging en de verzorging van Nouri.

Lees ook: Ajax beëindigt contract met Abdelhak Nouri

"De band tussen Ajax en de familie Nouri zal altijd blijven. Niet alleen vanwege de Abdelhak Nouri Trofee, die de familie jaarlijks aan het grootste talent van onze opleiding overhandigt. Ook omdat we hebben besloten om het rugnummer 34 aan de familie Nouri te geven. Bij Ajax 1 zal nooit meer met rugnummer 34 worden gespeeld, tenzij de familie Nouri en Ajax daar samen een uitzondering voor willen maken. Tevens wordt in de Ajax Fanshop, naast de hoofdingang van de ArenA, het kleedkamermeubel van Abdelhak geplaatst. Dat hebben we de afgelopen jaren zorgvuldig bewaard in het stadion en gaan we nu een mooie plek geven, die voor iedereen toegankelijk is", zegt directeur Edwin van der Sar op de website van Ajax.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team