Zoeken

Fahd Larhzaoui en Nasrdin Dchar samen in "El Houb"

3 juli 2021 - 10:00 - Cultuur

©

De Nederlands-Marokkaanse acteurs Fahd Larhzaoui en Nasrdin Dchar hebben een rol te pakken in de nieuwe internationale film "El Houb" van Shariff Nasr.

Naast Fahd Larhzaoui en Nasrdin Dchar, hebben ook de Belgische actrice Lubna Azabal die te zien was in de Oscar genomineerde films "Paradise Now" en "Incendies", en de Franse acteur Slimane Dazi, die te zien was in de Oscar genomineerde "A Prophet", zich aangesloten bij de cast van het speelfilmdebuut van regisseur Shariff Nasr.

Lees ook: Selma Omari te zien in nieuwe romcom

De film vertelt het verhaal van Karim, gespeeld door Fahd Larhzaoui, die besluit uit de kast te komen voor zijn ouders, gespeeld door Lubna Azabal en Slimane Dazi. Nasrdin Dchar speelt een belangrijk personage uit het verleden van Karim, schrijft nu.nl. Volgens Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar is het project "superrelevant, actueel en origineel".

Shariff Nasr, die samen met Philip Delmaar het scenario schreef, werd geïnspireerd door Larhzaoui’s eigen ervaringen met zijn coming-out naar zijn familie, die de acteur eerder heeft gedocumenteerd in zijn solo theatershows. De film gaat vooral over de zwijgcultuur die hij heeft waargenomen in Arabische families, "niet alleen over homoseksualiteit maar culturele taboes in het algemeen."

De film is grotendeels in het Arabisch gesproken en werd recent opgenomen in Nederland. El Houb gaat in 2022 in première in de bioscoopzalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team