Zoeken

Ex-burgemeester Bouznika door justitie gehoord

14 mei 2023 - 23:30 - Marokko

©

De voormalige burgemeester van de gemeente Bouznika, Mohamed Karimine, werd begin deze maand ontslagen na beschuldigingen van wanbeheer. Hij heeft een dagvaarding ontvangen en moet begin deze week door een onderzoeksrechter worden gehoord.

Volgens de dagvaarding die hij van de onderzoeksrechter heeft ontvangen, zal Mohamed Karimine worden gehoord in de zaak van disfunctioneren in de stedenbouwkundige sector van de gemeente waarvan hij voorzitter was, meldt Al Akhbar. Vier andere personen, waaronder een van zijn medewerkers en plaatsvervanger en ambtenaren van de dienst stedenbouw in Bouznika, moeten ook in dezelfde zaak verschijnen. De geplande dagvaardingen volgen op een huiszoeking door de Koninklijke Gendarmerie in de kantoren van de gemeente.

Lees ook: Bouznika: onderzoek naar geheime woonwijk met luxe villa’s

Justitie onderzoekt beschuldigingen met betrekking tot disfuncties die aan het licht zijn gekomen na een klacht van een voormalig hoofd van het stedenbouwkundig comité. Het onderzoek is vooral gericht op vermoedens van vervalsing van officiële documenten, met name met betrekking tot vastgoedprojecten in de stad Bouznika. De door justitie ontvangen klacht bevat ook het verslag van een technische expertise die is uitgevoerd om het bestaan van disfuncties binnen deze gemeente aan te tonen. Dit komt bovenop andere feiten die de regionale rekenkamer reeds heeft vastgesteld.

Lees ook: Marokko: honderden op publiek grond gebouwde villa’s mogelijk gesloopt

Mohamed Karimine wordt beschuldigd van verschillende disfuncties, met name de afgifte van twee bouwvergunningen gedateerd op dezelfde dag en verleend aan hetzelfde vastgoedproject, maar met verschillende architecturale plannen. Daarnaast heeft de houder van een verkavelingsproject een vergunning gekregen op basis van andere plannen dan die goedgekeurd door de stedenbouwkundige commissie van de gemeente, werd het in de wet voorziene actieplan niet uitgevoerd, ontbreken besluiten en maatregelen ter verbetering van de kwaliteit van de door de gemeente verleende diensten, of de verbetering van de prestaties van de gemeente op verschillende gebieden, waaronder de stadsplanning. Tegen de ontslagen politicus zijn verschillende klachten ingediend door gemeenteraadsleden van de oppositie, maar ook van de meerderheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team