Zoeken

Casablanca: politie onderzoekt vastgoedschandaal

11 november 2023 - 22:30 - Marokko

©

De Gerechtelijke politie in Casablanca is momenteel bezig met een onderzoek naar een vermeend geval van documentvervalsing in verband met een vastgoedproject in de stad.

De zaak, die al meer dan een jaar loopt, heeft betrekking tot alle stadia van het project, van het verlenen van bouwvergunningen tot de voltooiing ervan, meldt al3omk. Het onderzoek richt zich op de verschillende onregelmatigheden en anomalieën die het project omgeven.

Lees ook: Gratis appartementen in hartje Casablanca

Onder de personen die door de gerechtelijke politie zijn gehoord, bevinden zich leden van de voormalige gemeenteraad van Casablanca, waaronder parlementslid Abdessamad Haikar.

Haikar, die onder het voorzitterschap van Abdelaziz El Omari (PJD) verantwoordelijk was voor stadsplanning, vertelde dezelfde bron dat zijn verhoor gerechtvaardigd werd door zijn eerdere functie. Hij benadrukte het recht van de politie om alle betrokken partijen te ondervragen, maar weigerde details van de gestelde vragen te geven vanwege het vertrouwelijke karakter van het onderzoek.

Lees ook: Vastgoedmaffia Marokko: 8 jaar gevangenis voor parlementslid Rachid El Fayek

Het parlementslid gaf ook aan dat alle vergunningen die door de voormalige gemeenteraad zijn verleend, gedocumenteerd en toegankelijk zijn op het platform van de gemeente Casablanca. Het onderzoek gaat door, met als doel de personen die betrokken zijn bij de vervalsing van documenten met betrekking tot dit vastgoedproject, voor de rechter te brengen.

Bladna.nl