Zoeken

Bouznika: onderzoek naar geheime woonwijk met luxe villa’s

7 december 2022 - 11:00 - Marokko

©

Raadsleden van de gemeente Bouznika hebben een rechtszaak aangespannen over een geheime woonwijk, verdeeld in percelen en bestemd voor de bouw van luxe villa’s.

In een klacht ingediend bij de procureur des Konings bij het Hof van Beroep van Casablanca, vragen verschillende raadsleden van de gemeente Bouznika om een onderzoek te voeren naar een geheime verkaveling aan het zuidelijke strand van de stad en naar de afgifte van vergunningen aan invloedrijke personen om luxepaleizen en villa’s te bouwen op openbare maritieme ruimte, schrijft het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedzwendel in Temara

Het zou gaan om een geheime woonwijk aan het zuidstrand van de gemeente Bouznika. Volgens de krant is de clandestiene woonwijk gebouwd op grond die behoort tot de openbare eigendom van de Staat en tot het openbaar maritiem domein. De woonwijk zou verdeeld zijn in verschillende percelen ten behoeve van invloedrijke personen, zoals hoge staatsambtenaren en voormalige parlementsleden. Sommige begunstigden zouden hun echte naam gebruiken om de percelen te verwerven, terwijl anderen het op de naam zetten van hun vrouw of andere familieleden.

Lees ook: Grote vastgoedfraude in El Jadida

In een antwoord op een schriftelijke vraag, heeft minister Nadia Fettah Alaoui van Economie en Financiën erkend dat invloedrijke personen beslag hebben gelegd op een openbaar terrein aan een strand ten zuiden van Bouznika. Het gaat om 520 constructies, waaronder vakantiehuisjes en een zomerclub, die zich uitstrekken over twintig hectare.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team