Zoeken

Marokko vraagt Europese vissersschepen wateren te verlaten

15 december 2011 - 15:00 - Marokko

©

Rabat heeft de Europese vissersschepen actief in Marokkaanse wateren, gevraagd dezen op woensdag voor middernacht te verlaten. De beslissing werd aangekondigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in reactie op het besluit van het Europees Parlement de visserijovereenkomst tussen Marokko en de EU niet te verlengen.

"Geen enkele visserijactiviteit van de Europese vloot wordt nog getolereerd en alle schepen betrokken door de overeenkomst worden gevraagd de territoriale wateren van Marokko te verlaten voor middernacht woensdag", aldus het ministerie in een verklaring.

"De beslissing van het Europees Parlement is betreurenswaardig, met ernstige gevolgen voor de toekomst van de samenwerking tussen Marokko en de EU wat betreft visserij", zegt het Marokkaans ministerie nog.

EP-leden die tegen de verlenging van de visserijovereenkomst tussen Marokko en de Europese Unie hebben gestemd, hebben Marokko gevraagd rekening te houden met de belangen van de Saharaanse bevolking en het risico van "over-exploitatie van bepaalde mariene soorten."

Het Europees Parlement verwierp woensdag een verlenging van de visserijovereenkomst tussen Marokko en de Europese Unie door 326 stemmen tegen, 296 voor en 58 onthoudingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team