Zoeken

Europese Unie wil samenwerking met Marokko versterken

13 februari 2022 - 15:40 - Wereld

©

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, heeft eerder deze week tijdens een werkbezoek aan Rabat, over de betrekkingen van Marokko en de Europese Unie gesproken. Ze drukte de wil uit om het "strategisch, nauw en sterk" partnerschap met het koninkrijk nog te versterken.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met regeringshoofd Aziz Akhannouch, verklaarde de Europese verantwoordelijke dat de Europese Unie de wil heeft om "de betrekkingen als buren, partners en vrienden met Marokko te versterken".

Lees ook: Voorzitter Europese Commissie op werkbezoek in Marokko

Ursula von der Leyen loofde tevens de bijdrage van in Marokko gevestigde Europeanen en in Europa wonende Marokkanen, aan de mutuele verrijking van culturen, die elkaar al eeuwenlang beïnvloeden. Ze voegde daar nog aan toe dat haar ontmoeting met de Marokkaanse premier, de kans was om uit te wisselen over de wereldwijde uitdagingen waarmee Marokko en Europa worden geconfronteerd.

De bewindsvrouw besprak met het regeringshoofd de belangrijkste onderwerpen van mutueel belang, waaronder de ontwikkeling van het milieupartnerschap, het eerste partnerschap van dit type met een partnerland. Het doel van dit partnerschap is samen aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie te werken.

Lees ook: Europa: Marokko krijgt 1,6 miljard euro voor energie

Naast de bilaterale samenwerking rekent de Europese Unie ook op Marokko voor de uitvoering van de nieuwe agenda voor het Middellandse Zeegebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team