Zoeken

Arabische zakendelegatie op zoek naar investeringsmogelijkheden in Marokko

17 oktober 2017 - 17:40 - Economie

©

Een delegatie van de Kamer van Koophandel in Abu Dhabi is vrijdag in Marokko aangekomen om de investeringsmogelijkheden in de toeristische sector te bespreken.

Mohammed Hilal Al Muhairi, voorzitter van de Kamer van koophandel in de Verenigde Arabische Emiraten, stelde dat de zakendelegatie voornamelijk interesse heeft in projecten in de toeristische sector. Volgens Al Muhairi zijn zijn landgenoten echter bereid om in verschillende sectoren in Marokko te investeren en zo de bilaterale economische samenwerking tussen de twee landen te verbeteren.

Maandag werd aan de Arabische zakenmannen meer uitleg gegeven over de uitdagingen voor buitenlandse investeerders in Marokko maar ook over de vele voordelen en middelen die worden ingezet om hen projecten in het koninkrijk te helpen ontwikkelen.

De zakendelegatie verblijft in Marokko tot donderdag 19 oktober en bestaat uit ondernemers uit diverse sectoren waaronder energie, toerisme, vastgoed, telecommunicatie, landbouw, voedingsindustrie, maritieme visserij en logistiek.

Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten ondertekenden in 2001 een vrijhandelsovereenkomst, dewelke in 2003 in werking is getreden. Dankzij de overeenkomst is de handel tussen de twee landen sterk toegenomen. Bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten willen de samenwerking nu nog verder uitbreiden en van Marokko een platform maken om de Afrikaanse en Europese markten te veroveren.

De toeristische sector is al jaren een meevaller voor Marokko. De sector behaalde vorig jaar een omzet van 115 miljard dirham en bracht 64,2 miljard dirham op. Het aantal toeristen die Marokko bezochten steeg van 9,3 miljoen in 2010 naar 10,3 miljoen in 2016.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team