Zoeken

Marokko wil Russisch militair materieel kopen

13 oktober 2017 - 18:00 - Economie

©

Tijdens een werkbezoek van de Russische Premier Dimitri Medvedev aan Marokko eerder deze week werden een tiental samenwerkingsovereenkomsten gesloten. Een van deze overeenkomsten heeft betrekking tot de wapensector.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met regeringshoofd Saadeddine El Othmani verklaarde Medvedev dat het akkoord de aankoop van Russisch militair materieel door Marokko betrof.

Volgens een Marokkaanse militaire bron heeft Marokko vooral interesse in de aankoop van Russische S-400 luchtverdedigingssystemen. Het koninkrijk zou dit wapen nodig hebben om zijn grenzen met Algerije beter te beschermen. Onlangs werden namelijk beelden op internet gedeeld van de S-400 luchtverdedigingssystemen die het buurland bezit. De S-400 kan tot 72 raketten op een afstand van 400 kilometers afvuren.

De twee landen zouden ook een overeenkomst hebben gesloten over een nucleaire samenwerking. Dimitri Medvedev stelde dat zijn land “alle samenwerkingsmogelijkheden met Marokko” wilde bespreken, ook in de kernenergie sector.

Net voor zijn bezoek aan Marokko was Dimitri Medvedev in Algerije waar hij ook verklaarde dat zijn land bereid was om de Algerijnse autoriteiten te helpen met de bouw van een kerncentrale tegen 2025. “Als Algerije besluit om een nationaal kernindustrie te creëren, dan zijn wij bereid om onze technologie en technische oplossingen te delen”, aldus Medvedev. Rusland zorgt reeds voor de opleiding van Algerijnse nucleaire experts. Volgens Medvedev wil zijn land ook investeren in de ontwikkeling van milieuvriendelijke energieën via de bouw van windmolenparken en zonnecentrales in Algerije.

Presentatie van de Russische S-400 luchtverdedigingssysteem door Sputnik

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team