Zoeken

Airbnb levert Marokko tientallen miljoenen op

20 oktober 2017 - 18:30 - Economie

©

Airbnb, online marktplaats voor de verhuur en boeking van woningen, heeft de gewoontes van toeristen maar ook van hotels en riads in Marokko flink door elkaar geschud. Sinds het begin van het jaar werden dankzij de Amerikaanse website miljoenen dollars in de Marokkaanse economie geïnjecteerd.

Cijfers van Airbnb tonen aan dat tussen september 2016 en september 2017 bijna 300.000 toeristen via de website een privé-woning in Marokko hebben gehuurd. Het koninkrijk is daarmee de tweede populairste bestemming van Airbnb in Afrika na Zuid-Afrika waar 651.000 mensen een vakantiewoning huurden via het online platform.

Het Amerikaans bedrijf is in de afgelopen jaren een groot succes geworden en blijft snel groeien. Airbnb verwacht dit jaar namelijk 88 procent meer boekingen dan vorig jaar met een gemiddelde jaarlijkse inkomen van 1300 dollar per woning.

Toeristen die in Marokko een verblijf via Airbnb huurden hebben 39 miljoen dollar uitgegeven en brachten 22 miljoen dollar op aan Marokkaanse verhuurders. In total injecteerden zij dus 61 miljoen dollar in de Marokkaanse economie.

Bijna de helft van de toeristen die via Airbnb Marokko bezochten zijn afkomstig uit Europese landen (46 procent). Daarna komen Afrika en het Midden-Oosten met 31 procent en Noord-Afrika met 15 procent. De rest is afkomstig uit Azië (4 procent), Zuid-Amerika (2 procent) en Australië (2 procent).

Airbnb wil zich verder blijven ontwikkelen in Afrika en zal daarvoor in de komende twee jaar één miljoen dollar investeren op het Afrikaans continent. De groep zal met het geld door de gemeenschap aangestuurde toeristische projecten steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team