Zoeken

Europees Parlement: Marokko reageert op corruptiebeschuldigingen

8 januari 2023 - 14:00 - Wereld

©

Marokko heeft via zijn minister van Buitenlandse Zaken gereageerd op de onderzoeken naar aanleiding van het corruptieschandaal in het Europees Parlement, waarin het koninkrijk beschuldigd wordt.

De zaak veroorzaakt veel opschudding in Brussel. Sinds vorige maand wordt het Europees Parlement opgeschrikt door een corruptieschandaal. Niet alleen Qatar, maar ook Marokko wordt verdacht van betrokkenheid. Er is een onderzoek gestart.

Lees ook: België doet onderzoek naar Marokkaanse ambassadeur in Polen

Donderdag werd op een gezamenlijke persconferentie met Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken, in Rabat het standpunt van Marokko uiteengezet door Buitenlandminister Nasser Bourita. Hij noemde het onderzoek "een voortdurende intimidatie door de media en justitie", schrijft EFE.

Lees ook: Marokkaanse spion centraal in corruptieschandaal Europees Parlement

Josep Borrell uitte zijn bezorgdheid over de zaak en riep op de resultaten van het onderzoek af te wachten. In België zijn al vier personen in voorlopige hechtenis genomen. "We mogen niet vergeten dat er in dit stadium beschuldigingen zijn, maar nog geen bewijs en nog geen afgerond onderzoek. Vanuit juridisch oogpunt heeft niemand gezegd dat Marokko als land schuldig is en dient te worden geweerd in internationale contacten", aldus de woordvoerder van de EU-diplomaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team