Zoeken

Europa prijst voorstel Koning Mohammed VI

1 mei 2020 - 13:20 - Marokko

©

De Europese Unie heeft woensdag het gemeenschappelijk initiatief dat door Koning Mohammed VI werd voorgesteld in de strijd tegen de covid-19 pandemie geprezen.

"Dit initiatief past perfect in het terugkeerbeleid van Marokko in de Afrikaanse familie, dat we al jaren met grote belangstelling volgen, vooral de essentiële kwesties die de Europese Unie interesseren, zoals migratie, milieu, ontwikkeling of regionale stabiliteit.", verklaarde EU-woordvoerder Peter Stano aan persagentschap MAP.

"We zijn ervan overtuigd dat Marokko een grote rol zal spelen in de gemeenschappelijke inspanningen in Afrika om het virus te bestrijden. Marokko zal zijn ervaring en know-how kunnen delen.", vervolgde Stano. Volgens de politicus is de Europese Unie bereid om dergelijke initiatieven te steunen.

Volgens Stano is het "vooral een kwestie van solidariteit, maar ook van veiligheid, zowel voor Europa als voor Afrika. De pandemie kent geen grenzen en zal niet kunnen worden overwonnen als ze niet overal wordt bestreden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team