Zoeken

Heeft Marokko strijd tegen coronavirus gewonnen?

30 mei 2020 - 12:20 - Marokko

©

Marokko staat op het punt om de strijd tegen het coronavirus te winnen dankzij de drastische en preventieve maatregelen die werden getroffen om de pandemie te remmen.

Het koninkrijk komt nu geleidelijk aan en op een veilige manier uit de lockdown, om een heropleving van de pandemie te vermijden.

De Hoge Planningscommissie (HCP) heeft een rapport uitgebracht over het beheer van de coronavirus pandemie in Marokko en heeft de landen die getroffen zijn door het virus in vier groepen gerangschikt.

De eerste groep omvat landen die erg zijn getroffen door het virus en de evolutie ervan controleren. De tweede groep is die van zwaar getroffen landen, met een goed beheer van de verspreiding van het virus. De derde groep bestaat uit landen die weinig zijn getroffen en die de verspreiding van het virus onder controle hebben. De vierde groep betreft landen die de pandemie hebben overwonnen en de impact ervan hebben kunnen beperken. Voor de classificatie werd ook rekening gehouden met de manier waarop de lockdown werd versoepeld.

Marokko zit volgens de Hoge Planningscommissie in groep drie dankzij een succesvolle strijd tegen de coronavirus pandemie. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt relatief traag, het sterftecijfer is heel laag en het aantal genezingen neemt snel toe. Marokko zal naar verwachting in de komende dagen in groep vier worden opgenomen.

Afrika is volgens de HCP relatief gespaard door het coronavirus met slechts 120.000 besmettingen. Het statistiekenbureau roept Marokko op om waakzaam te blijven en het aantal testen te blijven verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team