Zoeken

Euronews neemt kaart van Marokko met Sahara aan

21 april 2022 - 19:00 - Cultuur

©

Euronews, meertalige pan-Europese nieuwszender gevestigd in Lyon, gebruikte een kaart van Marokko met inbegrip van de Sahara, in zijn verslag over het schip met bijna 750 ton dieselolie aan boord, dat afgelopen zaterdag voor de zuidoostkust van Tunesië is gezonken.

Sinds de erkenning door de Verenigde Staten van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara, steunen verschillende landen en prominente media inmiddels het door Rabat voorgestelde autonomieplan voor zijn zuidelijke provincies. De pan-Europese televisiezender Euronews, toonde de kaart tijdens haar verslaggeving over het schip met bijna 750 ton dieselolie aan boord, dat op 16 april voor de zuidoostkust van Tunesië is gezonken.

Lees ook: Ambassade van de Verenigde Staten kleurt Marokkaans

Marokko boekt sinds de inzet van troepen op 13 november 2020, in de door de Verenigde Naties gecontroleerde bufferzone in het uiterste zuiden van het gebied, om extremistische milities te verdrijven die de enige route naar Mauritanië blokkeerden, steeds meer diplomatieke en politieke overwinningen in de Sahara-kwestie.

Lees ook: Marokko: excuses Belgisch scholennetwerk voor landkaart zonder Sahara

De Verenigde Staten onthulden als eerste een "nieuwe officiële kaart" van Marokko waarop het grondgebied van de Sahara is opgenomen, tijdens een ceremonie op de Amerikaanse ambassade in Rabat op 12 december 2020. Dat gebeurde twee dagen na de ondertekening van het decreet waarmee de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, de Marokkaanse identiteit van de Sahara erkende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team