Zoeken

Marokko: excuses Belgisch scholennetwerk voor landkaart zonder Sahara

15 mei 2021 - 16:20 - Marokko

©

Het netwerk van Belgische scholen in Marokko heeft zijn excuses aangeboden voor het gebruik van wiskundeboeken met een kaart van het koninkrijk zonder de Sahara.

"We zijn onmiddellijk overgegaan tot het terugtrekken van deze leerboeken met niet-conforme presentatiekaarten van het koninkrijk Marokko", zegt het netwerk in een brief aan de ouders van studenten. Er is beloofd om de boeken nooit meer te gebruiken.

Ouders werd gevraagd om "alle kopieën die de leerlingen thuis in bezit hebben te vernietigen". Het netwerk van Belgische scholen in Marokko heeft ook zijn excuses aangeboden voor het gebruik van de kaart.

De voormalige president Donald Trump ondertekende op 10 december een decreet waarin de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara wordt erkend. Tijdens een ceremonie op de Amerikaanse ambassade in Rabat die twee dagen later werd gehouden, werd de nieuwe officiële kaart van Marokko gepresenteerd. Sindsdien gebruiken het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, de CIA, de NAVO, NASA en Delta Airlines deze kaart waarop de Marokkaanse Sahara als integraal onderdeel van het koninkrijk is weergegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team