Zoeken

Marokkaanse celeb genoemd in ’Escobar van de woestijn’-zaak

16 januari 2024 - 17:30 - Cultuur

©

In de geruchtmakende "Escobar van de woestijn"-zaak heeft Saïd Naciri, voorzitter van Wydad Casablanca en parlementslid van de PAM-partij, tijdens zijn verhoor een bekende Marokkaanse zangeres beschuldigd. Naciri werd gearresteerd vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij deze omvangrijke zaak.

Tijdens zijn verhoor noemde Said Naciri de naam van de zangeres en beschuldigde haar ervan in 2014 deel te hebben genomen aan feestjes in de woning van ’Mali’ - de hoofdverdachte en drugsdealer - gelegen in de wijk Californie in Casablanca. Volgens Naciri bracht de zangeres meisjes en alcohol mee naar deze feestjes.

Lees ook: Marokko: wat het ’Escobar van de Woestijn’-schandaal onthult

Naciri ontkende ook dat hij het huis samen met Abdenbi Bioui, zijn collega bij de PAM en voorzitter van de regio Oriental, had bezocht. Bioui is eveneens gearresteerd, samen met ongeveer twintig andere Marokkaanse persoonlijkheden en verantwoordelijken in verband met deze zaak.

Lees ook: Minister genoemd in ’Escobar van de Woestijn’-zaak

In totaal zijn 21 van de 25 verdachten in dit dossier in voorlopige hechtenis genomen. Zij worden vervolgd voor vervalsing van openbare documenten, corruptie, drugshandel, heling, vervalsing van officiële en gewoonterechtelijke documenten, en meer. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team