Zoeken

Zangeres Latifa Raafat blikt terug op band met Hassan II

23 juni 2024 - 09:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Latifa Raafat was een van de favoriete artiesten van wijlen Koning Hassan II. In een interview onthult ze details over haar bijzondere band met de vader van Koning Mohammed VI.

Latifa Raafat vertelde aan Al Omk dat Hassan II haar adviseerde om zich te focussen op Marokkaanse muziek, toen ze probeerde Oosterse liederen te interpreteren. Hij moedigde haar ook aan om oude nummers te zingen die hij zelf graag hoorde. De zangeres benadrukte dat ze deze adviezen altijd ter harte heeft genomen en bewust heeft gekozen om haar carrière in Marokko op te bouwen, in tegenstelling tot veel van haar collega’s die naar het buitenland vertrokken.

Lees ook: Samira Saïd: "Hassan II was trots op me"

In tegenstelling tot andere artiesten ervaarde Latifa Raafat naar eigen zeggen nooit problemen met de voorkeur voor buitenlandse artiesten tijdens concerten of evenementen. Ze beweert dat ze altijd met respect en waardering is behandeld, zowel in Marokko als in het buitenland.

Op de vraag of haar besluit om een hoofddoek te dragen en zich terug te trekken uit de muziekscene gelinkt zijn, antwoordde Latifa Raafat dat de hoofddoek niet alleen voor artiesten is bestemd en dat vrouwen die ervoor kiezen om het te dragen gezegend zijn door God. Over haar afwezigheid op de muziekscene zei ze dat dit op een gegeven moment kan veranderen, "maar als mijn passie voor zingen blijft bestaan, denk ik niet dat ik een last zal zijn voor het publiek."

Lees ook: Samira Said spreekt over relatie met Koning Hassan II (video)

De vertraging in de release van haar nieuwe muziek komt volgens Latifa Raafat door haar afwijkende werkwijze ten opzichte van jonge artiesten. Ze is gewend om één album per jaar uit te brengen, terwijl jonge artiesten de voorkeur geven aan releases om de 3 à 4 maanden. Dit tempo kan ze naar eigen zeggen moeilijk bijbenen. De pandemie, haar zwangerschap en de geboorte van haar dochter Almas in 2019, in combinatie met een gebrek aan festivals, dragen ook bij aan haar afwezigheid op het podium.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team