Zoeken

Ericsson gaat met Marokkaanse universiteiten samenwerken

2 februari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Ericsson heeft aangekondigd dat het een overeenkomst zal ondertekenen met vooraanstaande Marokkaanse universiteiten om de samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van digitale vaardigheden te verbeteren.

Volgens een persbericht van het bedrijf is het idee achter het programma om jong talent in Marokko leer- en carrièremogelijkheden te bieden. Het initiatief maakt deel uit van de campagne #AfricaInMotion van Ericsson, die de integratie en toepassing van digitale technologieën op het hele continent wil versnellen.

Lees ook: Marokko: nieuwe stap op de weg naar de 5G-revolutie

Als onderdeel van deze inspanning zal Ericsson studenten opleiding en begeleiding van deskundigen uit de sector aanbieden, maar ook toegang tot Ericsson Educate, een portaal voor digitale vaardigheden dat Ericsson tijdens de pandemie heeft ontwikkeld.
De opleiding omvat verschillende leertrajecten op maat van de leerbehoeften en doelgroepen, en biedt online cursussen in 5G, Internet of Things (IoT), automatisering, kunstmatige intelligentie en automatisch leren.

Lees ook: Tetouan krijgt 1337 topschool voor opleiding informatici

"Met ons samenwerkingsverband met Marokkaanse universiteiten willen we het potentieel van technologie aantonen en bijdragen tot doeltreffender onderwijs. Als pionier op het gebied van mobiele technologie, met meer dan een eeuw ervaring in de sector, zetten wij ons in om onderwijsinstellingen in heel Afrika te ondersteunen met onze ervaring, expertise en oplossingen om Afrika te helpen de technologieleiders van morgen op te leiden," aldus Nora Wahby, vice-president en hoofd van Marokko en West-Afrika bij Ericsson.

Bladna.nl