Zoeken

5G: Huawei en Ericsson strijden om Marokko

9 oktober 2020 - 12:40 - Marokko

©

Het kiezen van een leverancier voor het uitrollen van het eerste 5G-netwerk in Marokko is niet alleen een technisch verhaal. Het is ook een strategische en geopolitieke kwestie.

Hoewel specialisten beweren dat 5G geen bedreiging vormt voor de gezondheid en het milieu, blijven er nog veel vragen onbeantwoord als het gaat om geopolitieke en strategische gevolgen, ook in het licht van de effecten die de pandemie op de wereldeconomie zal hebben, meldt L’Opinion. Binnen dit krachtenveld moet Marokko gaan beslissen hoe ze de installatie van het 5G-netwerk aan gaat pakken om qua industrie en internetvoorzieningen gelijke tred te houden met de internationale ontwikkelingen.

De meeste cruciale vraag is met welke fabrikant het koninkrijk in zee gaat om het 5G-netwerk aan te leggen. De aanbieders Huawei en Ericsson zijn hiervoor momenteel in de race.

De strategisch marketingdirecteur van Huawei Marokko, Chakib Achour steekt de ambitie van zijn team niet onder stoelen of banken: "Het is de bedoeling om de connectiviteit van het lokale digitale ecosysteem te versterken zodat er optimaal kan worden geprofiteerd van technologische en zakelijke kansen op het gebied van het internet der dingen, de cloud, big data en kunstmatige intelligentie".

Evenzo verklaarde Ericsson Morocco CEO Nora Wahby dat zij beschikken over juiste capaciteiten om Marokko van een 5G netwerk te voorzien. Omdat Marokko nog altijd niet besloten heeft welke aanbieder het gaat worden zal 5G in het koninkrijk niet eerder dan in 2021 beschikbaar zijn.

Volgens gegevens die zijn vrijgegeven door OMDIA, is Zuid-Korea momenteel het land dat het meest heeft geïnvesteerd in de uitrol van 5G-infrastructuur. Vervolgens komen Zwitserland, Koeweit, de Verenigde Staten, Qatar en China. China zet momenteel elke week duizenden 5G-antennes neer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team