Zoeken

Tetouan krijgt 1337 topschool voor opleiding informatici

17 augustus 2021 - 18:20 - Marokko

©

Na twee eerste campussen van de 1337-School, één in Khouribga en één Benguerir, gaat de Tanger Med Group via haar Stichting een derde campus oprichten onder de naam 1337 MED, in samenwerking met de Polytechnische Universiteit Mohammed VI (UM6P).

Het nieuwe opleidingscentrum zal volledig gratis cursussen aanbieden voor softwareontwikkeling en codering, die voor iedereen toegankelijk zijn zonder enige voorwaarde inzake diploma of kennis van informatica. De school zal ook 24 uur per dag, 7 dagen per week open zijn, aldus een persbericht van het speciaal agentschap van Tanger Med (TMSA).

Lees ook: Dit is de beste universiteit van Marokko volgens QS Arab Ranking

De 1337 MED is uitgerust met 150 stations en de capaciteit van de school wordt in 2023 nog uitgebreid tot 210 stations. De ambitie is om zo’n 650 studenten op te leiden, meldt MAP.

De Polytechnische Universiteit Mohammed VI verleent in het kader van het partnerschap de technische en pedagogische steun die nodig is voor de opstart en de duurzaamheid van deze nieuwe tak. Jongeren in de regio zullen dus kunnen profiteren van een opleiding op hoog niveau en de toegang krijgen tot een internationaal netwerk van softwareontwikkelaars.

Lees ook: Guelmim krijgt vijf nieuwe universiteiten

In een tijdperk van versnelde digitalisering is de versterking van de Marokkaanse digitale vaardigheden en de bevordering van digitaal ondernemerschap, zowel een professionele kans voor Marokkaanse jongeren als een absolute noodzaak voor nationale ontwikkeling en concurrentievermogen.

De lancering van 1337 MED, in partnerschap met UM6P, zal het nationale netwerk verrijken met een opleidingsaanbod voor architecten op het gebied van digitale technologie in de noordelijke regio van het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team