Zoeken

Er Ramy, de metamorfose van een Marokkaanse MMA-ster

28 september 2023 - 17:00 - Sport

©

De Spaans Marokkaanse MMA-vechter Er Ramy zal zaterdag in Parijs Simeon Powell ontmoeten tijdens het PFL Europe-evenement. De wedstrijd wordt live uitgezonden op DAZN.

PFL brengt de 32 beste MMA-vechters van heel Europa samen. Deelnemers aan dit internationaal toernooi hebben hun plek verdiend na het winnen van gevechten in Newcastle in maart en in Berlijn in juli. De winnaars van zaterdag in Parijs zullen hun ticket voor de finale bemachtigen, gepland op 8 december in Dublin.

Lees ook: Abu Azaitar, de terugkeer van "Captain Morocco" in de octagon

Er Ramy, 27 jaar oud, kwalificeerde zich voor Parijs na zijn overwinning in Newcastle. Aankomende zaterdag zal hij de ongeslagen Simeon Powell uitdagen in de playoffs van de halfzwaargewicht categorie in Zénith Paris La Villette. De Marokkaanse vechter heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke fysieke transformatie ondergaan. "Ik woog 120 kilo, en een paar jaar geleden heb ik mijn eetgewoonten veranderd. Het was niet makkelijk," vertelde hij onlangs aan Men’s Health.

De Marokkaan wil zijn gevecht in Parijs winnen en vervolgens de finale op 8 december in Dublin, Ierland. Hij legt zichzelf veel druk op voor het gevecht tegen Powell deze zaterdag. "Ik focus me altijd op het gevecht waarin ik zit, en imiteer en simuleer mijn tegenstanders. Het is een strategische aanpak om fouten te minimaliseren," zegt hij.

Lees ook: Wail Karroumi, nieuw Marokkaans kickbokstalent bij ONE Championship

Volgens Er Ramy is "angst een hulpmiddel. Als je het kunt beheersen, helpt het je om het beste uit jezelf te halen. Als je het je laat overweldigen, verteert het je. Ik gebruik angst om mijn zintuigen tot het uiterste te verfijnen." Over vijf jaar hoopt de vechter aan de top van deze sport te staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team