Zoeken

Abu Azaitar, de terugkeer van "Captain Morocco" in de octagon

10 augustus 2023 - 16:00 - Sport

©

Oorspronkelijk gepland voor maart, zal het middengewicht gevecht tegen Sedriques Dumas, dat de terugkeer van de Marokkaanse MMA-kampioen Abu Azaitar in de octagon markeert, plaatsvinden in oktober.

Abu Azaitar en Sedriques Dumas zullen naar verwachting tegen elkaar strijden tijdens het UFC 294 in Abu Dhabi in oktober, meldt Cageside press. Dumas bevestigde de informatie op sociale media. Het zal het eerste gevecht zijn van de Marokkaanse kampioen sinds maart 2021, en slechts het derde sinds juli 2018. In 2018 versloeg Abu Azaitar tijdens de UFC Fight Night 134 de voormalige Braziliaanse kickbokser Vitor Miranda. In maart 2021 verloor Azaitar, die ook "Captain Morocco" wordt genoemd, van de Canadees Marc-André Barriault tijdens UFC 260.

Lees ook: Abu Azaitar knockout gelagen door Canadese tegenstander (video)

De Marokkaanse kampioen heeft dus slechts twee keer gevochten in de afgelopen vijf jaar. Reden hiervan is dat hij in 2021 door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA voor een periode van 7 maanden was geschorst voor doping. De toenemende invloed van de UFC-vechter (en zijn broer Ottman) als leden van de dichtste cirkel van Koning Mohammed VI, wordt ook als reden genoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team