Zoeken

Emiraten en Turkije willen miljarden in Marokkaanse gezondheidssector investeren

14 april 2015 - 21:47 - Economie

©

Investeerders uit Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en zelfs Tunesië hebben interesse getoond in de gezondheidssector in Marokko. De sector werd onlangs geliberaliseerd waardoor ook investeerders zonder medische opleiding klinieken in het land kunnen openen.

Volgens Les Eco hebben deze potentiële beleggers van 9 tot 11 april deelgenomen aan de medische beurs Medical Expo in Casablanca.

Zo zou onder meer VEA-groep Tasweek tot 3 miljard dollars aan investeringen in de Marokkaanse gezondheidssector plannen. De groep wil klinieken medische complexen openen in Casablanca, Agadir, Tanger en Marrakech.

In Marrakech is Tasweek reeds begonnen met de bouw van een gigantische zorgcomplex genaamd Healthcare City. Het complex kost 60 miljoen dollar en brengt ruim 500 banen met zich mee. De opening wordt nog voor het einde van het jaar verwacht. De groep schat dat jaarlijks 5000 mensen zich er zullen laten verzorgen.

Ook Turkse groep Acibadem kondigde zijn beslissing aan om in de Marokkaanse gezondheidssector te investeren in samenwerking met Marokkaanse beleggers. Acibadem bezit 27 klinieken in de wereld en heeft 2200 dokters in dienst.

Een aantal Tunesische groepen waren eveneens aanwezig op de beurs om toekomstige investeringen in Marokko te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team