Zoeken

El Himma, Benkirane en Morocco Mall, nieuw doelwit van 20 februari

13 december 2011 - 09:30 - Marokko

©

De 20 februari beweging demonstreerde zondag in Casablanca. Daarbij werd Abdelilah Benkirane een marionet genoemd en de Morocco Mall en de komst van Jennifer Lopez gehekeld.

Fouad Ali El Himma, woensdag tot adviseur van koning Mohammed VI benoemd, werd ook uitgejouwd tijdens de mars in de wijk Oulfa te Casablanca. De betogers scandeerden "We wilden dat Fouad Ali El Himma werd berecht, zie hem nu regeren".

Activisten van 20 februari riepen de macht op om een einde te zetten aan de straffeloosheid voor plunderaars van het publiek geld. De regering van Benkirane zal uitgroeien tot een makhzen-regering, aldus de beweging.

Leden van 20 februari in Casablanca gaven ook aan dat er geen dialoog zal zijn met Abdelilah Benkirane. De verklaringen van Najib Chaouki betreffen in geen geval de beweging. Er zal enkel een dialoog zijn met de toekomstige regering als deze voldoet aan de sociale, economische en politieke eisen van 20 februari.

De demonstranten eisten ook nog de vrijlating van rapper en lid van 20 februari, Mouad Belghouat allias El Haked, opgepakt op 9 september vanwege zijn politieke voorkeuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team