Zoeken

20 februari beweging wil onderhandelen met Abdelilah Benkirane

8 december 2011 - 17:00 - Marokko

©

De 20 Februari Beweging heeft op dinsdag de herhaalde oproepen van Premier Abdelilah Benkirane, om een dialoog te starten zonder rode lijnen, positief beantwoord, aldus Najib Chaouki, 20 februari activist.

Als het dialoog verloopt onder de voorwaarden van de Beweging, zal het vertrouwen teruggeven aan het Marokkaans volk, zegt Najib Chaouki, die de officiële standpunt van de beweging uit.

Beweging 20 februari vraagt onder anderen de vrijlating van alle politieke gevangenen, de vrijgeving van corruptiedossiers, de waarborg van de vrijheid van de pers en de versterking van de individuele en collectieve vrijheden.

De Beweging heeft geen vertrouwen in het politiek systeem in Marokko, zegt Najib Chaouki, maar zou bereid zijn om een constructief dialoog te hebben met PJD-leider Benkirane, als er geen rode lijnen worden getrokken.

Sinds de overwinning van zijn partij op 25 november, heeft Abdelilah Benkirane herhaald de 20 Februari beweging en Al Adl Wal Ihssane gevraagd om een dialoog te openen en samen te werken met de officiële instellingen.

Lid van de Beweging 20 februari in Rabat, is Najib Chaouki ook mede-oprichter van de Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheid (Mali) dat vecht voor het recht om tijdens de Ramadan in het openbaar te eten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team