Zoeken

Egypte biedt excuses aan voor gebruik kaart Marokko zonder Sahara

13 augustus 2023 - 20:00 - Wereld

©

Na een aanklacht van de Marokkaanse nationale kappersbond (FNC) op zijn Facebookpagina, heeft Egypte excuses aangeboden voor het gebruik van een kaart van Marokko zonder de Sahara.

In een verklaring heeft de leiding van het Egyptische Forum "Pioniers van Toerisme voor Kunst en Creativiteit" excuses aangeboden voor het tonen van een kaart van Marokko zonder de Sahara in specifieke promotionele advertenties voor dit evenement, dat zal plaatsvinden in Sharm-el-Sheikh, Egypte, en waaraan Marokko zal deelnemen. De excuses zijn aanvaard door de bond, die de daad had veroordeeld. Experts op het gebied van kunst en cosmetische industrieën zullen elkaar ontmoeten voor de eerste editie van het forum in Kinana, onder gezamenlijke leiding van Algerije, Libanon en Syrië. In totaal zullen 20 landen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika deelnemen aan de activiteiten.

Lees ook: Franse scholen in Marokko blijven kaart zonder Sahara gebruiken

Het is niet de eerste keer dat een kaart van Marokko zonder de Sahara in Egypte is gebruikt. In 2022 was er een videoclip gepubliceerd met een kaart van het koninkrijk zonder zijn woestijn en een vlag van de "Republiek Tindouf" op het YouTube-kanaal van de Egyptische president, in aanwezigheid van Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland, die onmiddellijk zijn verontwaardiging had geuit. Na dit incident erkende Egypte de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. In mei 2022 had Sameh Choukry, de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, tijdens een officieel bezoek aan Marokko, "Caïro’s steun voor de territoriale integriteit van het Koninkrijk en zijn toewijding aan de internationale oplossing voor het Sahara-conflict" bevestigd.

Lees ook: Marokkanen roepen op tot boycot Lacoste vanwege kaart zonder Sahara

In een interview met Hespress benadrukte Yasser Mustafa Kamal Othman, de Egyptische ambassadeur in Rabat, dat "zijn land de zogenaamde Sahrawi Republiek niet erkent en geen enkele vorm van relatie met haar onderhoudt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team