Zoeken

Landbouw: Marokko wil Britse markt veroveren

12 september 2021 - 12:40 - Economie

©

Marokko wil de Britse markt veroveren en heeft daarvoor voor het eerst een marketing campagne gelanceerd om de import van Marokkaanse voedselproducten in Groot-Brittannië te stimuleren.

Het doel van de campagne is Britse bedrijven en consumenten aan te moedigen om kennis te maken met voedselproducten uit Marokko. Ook wil het koninkrijk zich profileren als "een sneller, betrouwbaarder en geloofwaardiger zakelijk alternatief".

Lees ook: Directe zeeroute tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk in de maak

Deze multi-channel campagne omvat een reeks creatieve B2B- en B2C-middelen die het belang van Marokkaanse landbouw en voedsel benadrukken. In de campagne wordt de nadruk gelegd op de kwaliteit en diversiteit van de voedsel- en drankensector, evenals de duurzame landbouwpraktijken, concurrerende prijzen en betrouwbare logistiek die nodig zijn om goederen tussen de twee landen te vervoeren. In Londen zullen consumenten tijdens de campagne verschillende Marokkaanse producten kunnen proeven.

Lees ook: Nieuwe commerciële samenwerking tussen Marokko en Groot-Brittannië

De marketingcampagne valt samen met de lancering van een nieuwe zeeverbinding tussen Tanger Med en Poole in Groot-Brittannië. De nieuwe wekelijkse maritieme RoRo-dienst zonder tussenstop, zal de reistijden terugbrengt van meer dan zes dagen naar minder dan 72 uur. Tot nu toe liep de maritieme handel tussen de twee landen via Spanje. De nieuwe zeeroute zal niet alleen de export bevorderen, met name van landbouwproducten, maar ook de kosten verlagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team