Zoeken

Eerste bevestigd geval van apenpokken in Marokko

15 juni 2022 - 17:40 - Marokko

©

Volgens de minister van Volksgezondheid is in Marokko één geval van apenpokken bevestigd. Een ander verdacht geval wordt nog onderzocht.

Khalid Ait Taleb stelt dat op regionaal niveau een plan is ontwikkeld voor de follow-up van mogelijke gevallen. Hij vertelde dit in antwoord op een vraag in het parlement, meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Marokko keurt protocol tegen apenpokken goed

De bevoegde diensten van het ministerie onderzoeken verdachte gevallen aan de grensovergangen. Ontdekken ze een mogelijke geval van apenpokken, dan moeten zij het ministerie op de hoogte brengen, zodat op regionaal niveau passende maatregelen kunnen worden genomen, aldus Ait Taleb.

Besmette personen worden thuis gehouden en naar gelang hun symptomen behandeld, legde de bewindsman uit, waarbij hij benadrukte dat er geen specifieke behandeling voor apenpokken bestaat. De opsporing van apenpokken is gebaseerd op klinische en laboratoriumdiagnoses. Het ministerie heeft hiervoor vier laboratoria aangewezen: het Nationaal Preventielaboratorium, het Militair Laboratorium in Rabat, het Militair Laboratorium in Marrakech en het Pasteur-Instituut in Casablanca.

Lees ook: Apenpokken: Marokko verscherpt controles aan de grenzen

Volgens de minister van Volksgezondheid is het momenteel niet nodig het aantal laboratoria uit te breiden "omdat de ziekte niet wijdverbreid is en de situatie in de grensgebieden onder controle is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team