Zoeken

Economische voordelen voor Marokko door normalisatie met Israël

24 december 2020 - 15:00 - Economie

©

De normalisatie van de diplomatieke banden tussen Marokko en Israël zal ook economische voordelen opleveren. Er wordt in het koninkrijk uitgekeken naar de opening van het eerste Israëlische handelskantoor.

Marokko en Israël hebben ook informeel goede zaken met elkaar kunnen doen. Die relatie was toen goed voor 30 miljoen euro, een bedrag dat met de normalisatie naar verwachting flink zal stijgen in de komende jaren.

De heropening van het verbindingskantoor dat in 2002 was gesloten en de directe vluchten tussen de beide landen, kunnen de Marokkaanse economie goed doen. Ongeveer 200.000 Israëli’s worden op jaarbasis in het koninkrijk verwacht en dat komt de zwaar getroffen toerisme goed uit.

Volgens bestuurslid David Toledano van werkgeversorganisatie CGEM profiteren beide landen van de samenwerking. Zo zijn er mogelijkheden om handel te drijven op het gebied van landbouw en industrie. Casablanca wordt in de toekomst de knooppunt voor Israël en de Verenigde Staten. Ook voor de koosjer-industrie is Marokko een interessante handelspartner voor Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team