Zoeken

Marokko en Israël bespreken visumvrijstelling

21 januari 2021 - 18:00 - Marokko

©

In het kader van de normalisatie van de diplomatieke banden tussen Marokko en Israël, hebben de ministers van Binnenlandse Zaken van de twee landen afgelopen maandag met elkaar gesproken over een visumvrijstelling voor Marokkaanse en Israëlische burgers.

Op zijn Twitter-account liet de Israëlische minister weten dat hij zijn Marokkaanse ambtsgenoot heeft gesproken over het opheffen van de visumplicht voor Marokkanen en Israëliërs.

De ministers hebben besloten om voor dit doel een interministeriële werkgroep op te richten om de voorwaarden voor visumvrijstelling in kaart te brengen. Deze commissie zal zich ook inzetten voor een uitwisseling van verplegend personeel tussen beiden landen. Tevens hebben de ministers afspraken gemaakt voor officiële bezoeken.

Sinds de normalisatie van de banden tussen Marokko en Israël hebben ministers van verschillende departementen uit beide landen met elkaar gesproken om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Zo hebben de minister van Industrie en Handel, Moulay Hafid Elalamy, en de minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, al met hun Israëlische tegenhangers gesproken. Minister Alaoui is door haar Israëlische ambtsgenoot, Orit Farkash-Hacohen, uitgenodigd om Israël te bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team