Zoeken

Veertig arrestaties in witwaszaak in Frankrijk en Marokko

8 november 2020 - 14:20 - Marokko

©

In een onderzoek naar fraude en het witwassen van geld in Frankrijk en Marokko zijn 40 verdachten gearresteerd in de Franse steden Sète en Frontignan.

Het gaat om een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Gespecialiseerde Interregionale Jurisdictie (JIRS) van Marseille en de gendarmes van de onderzoeksafdeling (SR) van Montpellier. De Hérault-groep heeft in coördinatie met de interministeriële onderzoeksgroep (GIR) de uitgebreide gendarmerie-operatie gelanceerd.

Er is onderzoek gedaan naar witwassing en fraude in Frankrijk en Marokko. Het ging vooral om verdachte activiteiten van handelaars, inclusief kruideniers en ambachtslieden, meldt Actu. De onderzoekers ontdekten dat er tientallen miljoenen euro’s waren geïnvesteerd in bedrijven in Marokko via bedrijven die landgoederen beheren en zich bezig houden met de bouw van luxe huizen.

Door een nauwe samenwerking tussen de gendarmes, de GIR en de politie en justitie van Marokko, zullen de bankrekeningen van de verdachten waarschijnlijk worden geblokkeerd. Ook wordt er beslag gelegd op hun verschillende goederen, zoals voertuigen, winkels en huizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team