Zoeken

Minister zoekt hoogopgeleide Marokkanen in buitenland

22 november 2020 - 21:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Staatssecretaris Nezha El Ouafi van Marokkanen in het buitenland richt een nationaal programma op om hoogopgeleide Marokkanen in het buitenland te mobiliseren om een bijdrage te leveren aan diverse projecten in Marokko. Met de titel ’Finkoum’ (Waar zijn jullie?) wil El Ouafi tegen 2030 ruim 10.000 hoogopgeleiden aanmoedigen om hun kennis in Marokko te delen.

Volgens de staatssecretaris is 17% van de Marokkanen uit de diaspora hoogopgeleid. De bedoeling is dat met het programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken, hoogopgeleide Marokkanen in het buitenland makkelijker worden geïdentificeerd. Ze wil dat het koninkrijk gebruik gaat maken van de vaardigheden en kennis van de diaspora in verschillende nationale projecten.

Er zal een Academie voor wereld-Marokkanen in het leven worden geroepen, die zal gaan samenwerken met het agentschap voor beroepsopleiding OFPPT. Ook zullen bepaalde maatregelen voor de diaspora makkelijker worden gemaakt.

Op 24 juni van dit jaar zijn de eerste partnerovereenkomsten ondertekend, meldt Le360. Het doel is om het voor jongeren makkelijker te maken om een bijdrage te leveren. Er worden speciale opleidingen hiervoor gecreëerd die op afstand kunnen worden gegeven. De eerste fase is het opzetten van netwerken in vier continenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team