Zoeken

Grote vastgoedzwendel in Bouskoura

14 november 2020 - 12:20 - Marokko

©

In Casablanca heeft een groot netwerk van oplichters geld afhandig gemaakt van vastgoedeigenaren die gedwongen waren om de panden te verkopen vanwege de corona-crisis.

De oplichters zagen de toename van het aantal executieverkopen van luxe huizen in Bouskoura als een perfecte mogelijkheid om hun slag te slaan. De betrokkenen hebben de deskundigenrapporten zodanig aangepast, dat het onroerend goed dat gedwongen verkocht moet worden omdat de eigenaren failliet zijn verklaard, voor een veel lagere prijs geveild wordt dan de daadwerkelijke kostprijs. Hierdoor stelden zij hun handlangers in staat om de panden tegen een lage prijs op te kopen en vervolgens voor de daadwerkelijke prijs door te verkopen, meldt de krant Assabah.

De fraude kwam aan het licht doordat sommige eigenaren en schuldeisers de rapporten nader onder de loep hadden genomen. Zo werd in een van de rapporten een gebouw van drie verdiepingen met een oppervlakte van 1000 m² gewaardeerd als een woning met slechts twee verdiepingen. De gedupeerden beschuldigen de experts ervan een taxatie van hun eigendom te hebben opgesteld zonder dat zij de gebouwen daadwerkelijk hebben bezocht.

De slachtoffers eisen dat hun eigendommen opnieuw getaxeerd worden en dat er nieuwe deurwaarders worden benoemd. De eis is echter niet makkelijk in te willigen omdat een gerechtelijke deskundige alleen kan worden ontslagen als hij al eerder een conflict heeft gehad met een van de betrokken partijen of als er wordt aangetoond dat hij niet de expertise heeft om de zaak te behandelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team