Zoeken

Ook easyJet schrapt vluchten naar Marokko

7 januari 2014 - 22:53 - Economie

©

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet schrapt vanaf mei haar wekelijkse vluchten naar Tanger en Fez vanuit Parijs. Reden hiervan is mogelijk de nieuwe Marokkaanse belasting op vliegtickets.

In reactie op een bericht over de onbeschikbaarheid van tickets tussen Parijs en Tanger, schrijft easyJet op haar Facebook-pagina:

"EasyJet beheert haar luchtroutes om zo goed mogelijk aan de lokale vraag van passagiers te voldoen, een doeltreffend gebruik van de toestellen en de winstgevendheid van elke route te garanderen. Voor 2013 hebben we de beste opties geselecteerd om deze doelen te bereiken. EasyJet heeft daarom besloten om de vluchten tussen Parijs en Tanger vanaf mei te schrappen."

In het bericht geeft de groep dus geen duidelijk oorzaak aan. Brengen de luchtroutes naar Marokko te weinig op of is de oorzaak te zoeken bij de door Marokko opgelegde nieuwe belasting op internationale vluchten? In ieder geval is het de tweede luchtvaartmaatschappij dat vluchten naar Marokko schrapt, na Ryanair.

De nieuwe belasting - van 100 à 400 dirham - gaat in op 1 april 2014. De opbrengsten, geraamd op 900 miljoen dirham, zijn bestemd voor ontwikkelingsprojecten en de promotie van de ’bestemming Marokko’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team