Zoeken

Marokkaanse minister van Toerisme vindt nieuwe luchthavenbelasting onbeduidend

25 januari 2014 - 22:40 - Economie

©

Lahcen Haddad, minister van Toerisme, beschouwt de nieuwe Marokkaanse luchthavenbelasting als onbeduidend. De belasting van 100 à 400 dirham per vliegticket, gaat in op 1 april.

Tijdens een perspunt op de toerismebeurs Fitur in de Spaanse hoofdstad Madrid, vertelde de minister dat het bedrag van de belasting miniem was ten aanzien van wat toeristen in Marokko uitgeven. Ook verklaarde hij heel trots te zijn op het feit dat hij met de belasting, geld voor sociale projecten gaat binnenhalen.

Volgens Lahcen Haddad besteden toeristen in Marokko gemiddeld tussen 700 en 1000 euro. Een belasting van 9 à 32 euro is dus geen beperkende factor voor toeristen.

De International Air Transport Association heeft Marokko enkele dagen geleden gewaarschuwd voor de gevolgen van de nieuwe luchthavenbelasting. Het organisme schat dat de belasting een bedreiging vormt voor 13.000 banen en een verlies van 1,1 miljard dirham zou kunnen betekenen.

De nieuwe belasting voorziet een taks van 100 à 400 dirham op vliegtickets van en naar Marokko. De opbrengsten, geraamd op 900 miljoen dirham, zijn bestemd voor ontwikkelingsprojecten en de promotie van de ’bestemming Marokko’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team